recepty
Pro ty, kdo mají chuť na asijskou kuchyni, ale momentálně se k nám nedostanou, máme pár tipů na lehké a rychlé recepty od sous chefa naší restaurace.
Kevin Ngu vybral jídla, která připravíte z jednoduše dostupných surovin. Zajděte do nejbližší večerky, podívejte se na Kevinovo video a pusťte se do toho.
Přejeme dobrou chuť.


Thit Rang
2 porce / 30 minut přípravaIngredience:
- 150 g vepřového bůčku
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 1 g pepře
- 30 g cukru
- 20 g rybí omáčky
- 5 g soli
- 20 g ústřičné omáčky
- 20 g jarní cibulky
- 2 sázená vejce
- 4 nakládané okurky
- 2 porce jasmínové rýže
- 2 g bílých sezamových semínek
- 100 ml vody
Postup:
- Smíchejte ústřičnou omáčku, rybí omáčku, cukr a pepř, marinádu promíchejte.
- Vepřové maso nakrájejte na kostky a pomalu opečte na rozpálené pánvi do zlatova.
Odeberte polovinu tuku, který se uvolnil z masa. - Šalotku a česnek nakrájejte nahrubo a přidejte k masu. Přidejte marinádu.
- Vařte maso do měkka a lehce karamelizujte. Na závěr přidejte nakrájenou
jarní cibulku. - Na talíř s rýží dejte maso, sázená vejce a nakrájené okurky.
Posypte sezamovými semínky.

Salát Ga Cay
(Pikantní kuřecí salát)
30 minut příprava
Ingredience:
- 150 g kuřecích prsou
- 100 g mixu salátů
- 30 g sladké kukuřice
- šťáva z 1,5 citronu (cca 40 g)
- 5 g soli
- 100 g oleje
- 1 pálivá chilli paprička
- 5 stroužků česneku
- 30 g rukoly
- 20 g máty
- 20 g koriandru
- 50 g sladké chilli omáčky
- 1 šalotka
- 20 g zázvoru
Postup:
- Kuřecí maso nakrájejte na nudličky a marinujte se zázvorem, solí, šalotkou, třemi stroužky česneku a olejem. Upečte na pánvi nebo v troubě.
- Mix salátů smíchejte s bylinkami a kukuřicí.
- Smíchejte sladkou chilli omáčku, citronovou šťávu, 2 stroužky česneku, chilli papričku a špetku soli. Omáčku promíchejte s kuřetem.
- Do hlubokého talíře dejte salát smíchaný s kuřetem a přidejte trochu oleje z kuřete. Podle chuti můžete přidat chilli.

Mi Xao Ga So M 44
(Nudle s kuřecím masem)
40 minut příprava
Ingredience:
- 150 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 50 g ústřičné omáčky
- 3 g soli
- 1 g pepře
- 10 g cukru
- 20 g zázvoru
- 20 g světlé sójové omáčky
- 1 cibule
- 4 ks vaječných nudlí Vimixa
- 2 jarní cibulky
- 50 g pórku
- 1 mrkev
- 150 ml oleje
- 2 vejce
Postup:
- Kuřecí maso nakrájejte na nudličky. Marinujte s 20 g ústřičné omáčky, zázvorem, polovinou cibule, solí, cukrem a pepřem. Rozehřejte olej a na pánvi orestujte do zlatova.
- Vaječné nudle na 2 hodiny namočte v teplé vodě, poté nechte okapat.
- Pórek a mrkev nakrájejte na nudličky, jarní cibulku na kolečka.
- Do rozpálené pánve přidejte olej, nakrájenou cibuli a vejce. Poté přidejte nudle, sójovou omáčku a ústřičnou omáčku.
- Na závěr přidejte zeleninu a vše dobře promíchejte.

Wrap Tofu
(Tempeh po asijsku)
20 minut příprava
Ingredience:
- 150 g tofu nebo tempehu
- 50 g majonézy
- 20 g jarní cibulky nebo pažitky
- 10 g chilli omáčky srirachay
- špetka soli a pepře
- 1 citron
- ½ okurky
- 50 g římského nebo ledového salátu
- 1 rajče
- 15 g koriandru
- 15 g máty
- 2 tortilly
Postup:
- Tofu nebo tempeh nakrájejte na hranolky a osmažte.
- Připravte majonézový dressing tak, že smícháte majonézu, srirachu, citron, sůl a pepř.
- Do tortilly dejte salát, nakrájené rajče, tofu/tempeh, majonézový dressing, mátu a koriandr. Vše zabalte a lehce opečte na pánvi.